2019 Temmuz Ayı Yorumları


 

Merhaba arkadaşlar,

Tutulmaların hayatımıza farkındalık katacağı bu ay, Venüs ve Güneş’in Rahu ile birleşimi, Merkür’ün geri hareketi bizleri ilişkiler başta olmak üzere, herkesi kendi haritasına paralel farklı konularda zorlayacak.

Satürn ile Ketü birleşimi ise 27 Mart’tan beri zaten bizi zorlamaya devam ediyor. Şimdi Temmuz ayında iki tutulmaya şahit oluyoruz bu nedenle zorlu süreç Temmuz ayında devam ediyor. İlk tutulma 2 Temmuz'da İkizler burcunda, ardından ise 16 Temmuz'da Oğlak burcunda 0 derecede kısmi bir ay tutulması yaşayacağız. 22 Temmuz'a kadar Venüs, retro Satürn’ün kötü şekilde etkilediği ikizler burcunda Rahu ile birlikte. Venüs ve Rahu'nun tam birleşimi, 17 Temmuz'da İkizler burcunda 23 derecede gerçekleşecek.

Merkür 9 Temmuz'da Yengeç burcunda geri hareketine başlarken 31 Temmuza kadar bizi içsel güvensizliklerimiz ile sınayacak. Yaşayacaklarımızı sinir sistemimizin kaldırabilmesi her zamankine göre daha zor olacak. Karar verebilmek daha fazla zorlaşacağı için stres artacak.

Aşağıda Vedic Ay burcunuza göre etkileri okuyabilirsiniz. Bu etkiler yaşadığınız gezegen dönemine (Dasha) göre aynı burçta olan kişiler ile farklı etkiler doğuracaktır.

Ay tutulması etkilerini ise ayrı biz yazı ile paylaşacağım J

 

Sevgiler…

 

Kayhan Ergezen

 

 

Koç Burcu:

Ruh hali ve huzursuzluk ay boyunca sizi rahatsız edecek ve bu ayın ikinci yarısında daha fazla sorun yaratacak. İlişkilerin gelişmesi için, bencil tutumun geride bırakılması gerekir. Sosyal ilişkilere yönelmek sizi daha fazla mutlu edecek. Kısa seyahatler ayın ilk yarısında iyi olacak. İkinci yarıdaki yolculukların keyif vermesi biraz daha zor. Ayın ikinci yarısı gayrimenkul anlaşmalarıyla ilgili problemleri ve bu problemlerden kaynaklanan maddi stresler yaşayabilirsiniz.  Arkadaşlar ile borç ilişkisine girmemelisiniz.

 

Boğa Burcu: Ayın ilk yarısında yakın ilişkiler ve aileyle olan anlaşmazlıklar yaşayabilirsiniz. Ayın ikinci yarısı ilişkileri sürdürmek için daha iyi bir dönem olacak. Özelikle aile ortamında Ego çatışması yaşanabilir. Bu ay bilmediğiniz konulara para yatırmayın. Benzer şekilde, ayın ilk bölümünde başkalarına borç vermeyin. Borç ödemede aksaklık yaşayabilirsiniz. Ayın ikinci yarısı yeni projeler başlatmak için uygun olacak.

 

 

İkizler Burcu:  Venüs'ün transiti bu ay kendinizi güzel hissetmenizi sağlayacak. İletişimde çok dikkatli olmalısınız, düşüş burcundaki Mars ve geri giden Merkür sizi hatalı diyaloglara çekecek. Bencil olabilirsiniz, konuşurken iki defa düşünün. Ay boyunca dinleyen tarafta olmak daha avantajlı sonuçlar doğuracak. Ayın 1. kısmı boyunca yolculuk yapmak gereksiz olabilir ve sizi ailenizden uzak tutmak dışında sonuç vermeyebilir. Yüz ve ağız bölgesindeki hastalıklar sizi rahatsız edebilir. Göğüs bölgesindeki hastalıkları görmezden gelmeyin. İsraf harcamaları ile ilgili sorunlar olabilir. Aynı zamanda, başkalarına borç verme konusunda 2 defa düşünün çünkü para konusunda oldukça riskli bir dönem bu sizin için.

 

Yengeç Burcu: Zihninizi ve bedeninizi dinlendirecek ortam sağlayabilirseniz bu ay sizin için kolay geçecek. Ancak günlük rutine odaklanırsanız zor bir ay olacak. Düşüş burcundaki Mars sizi anlaşmazlıklara çekecek. Genel olarak başkalarını ihmal etme eğiliminde olacaksınız. Size zarar verebilecek bencillik yaşayabilirisiniz. Başkalarıyla gereksiz çekişmelere girmemek ve/veya karşı cinsle yeni birisiyle tanışmak iyi vakit geçirmenizi sağlar. Baharatlı yiyecekler yemeyin. Pitta hastalıkları sizi rahatsız edebilir. İş yerinde ve iş yaparken beklenmedik sorunlar ortaya çıkabilir. Para kaybı ve gereksiz harcamalar da risk yaratıyor, dikkat etmek gerekir.

 

Aslan Burcu:  Ayın ilk yarısı ilişkiler aracılığı ile kazançlar sağlanabilir. Akrabalarınızdan yardım alacaksınız. Evinizde ay boyunca konforlu olacaksınız. Ancak, eşinizle nasıl başa çıkacağınıza dikkat edin. Geçmiş eylemleriniz ortaya çıkabilir. Bu durumda huzursuzluk çıkabilir. Sırlarınız varsa ayın 2. bölümünde ortaya çıkma riski var. Zihinsel endişeler bir yana, sağlık ilk yarıda iyi olacak. İkinci yarıda ateş ve göğüs enfeksiyonları yaşayabilirsiniz. Tüm ay boyunca eklemleri etkileyebilecek kaza ve yaralanmalara dikkat edin. Ortaklık kurmak için çok uygun bir dönem İş yerinde, takım çalışmasına odaklanmalısınız ve bu, size pozitif yansıyacak. Hem borç verme hem de borçlanma ay boyunca kaçınılmalıdır. Para ödünç almak zorundaysanız, borç tuzağına düşmemek için doğru tarihleri seçmelisiniz. Tüm ay boyunca gereksiz harcamalardan kaçınılmalı, aksi takdirde para kaybı olur.

 

Başak Burcu: Ayın ikinci yarısı daha şanslı bir dönem olacak. Ay boyunca başkaları ile işbirliği yapmak zorunda kalabilirsiniz. Evlilik süreçlerinde gecikme olasılığı yüksektir. Eş ile küçük çekişmeler ayın ilk üç haftasında daha sık yaşanabilir, ancak durum ayın son haftasında iyileşir. İş’e odaklanmak ve ilgisizlik ayın ilk yarısında çözülmesi gereken kilit sorun olacaktır. Grup halinde çalışmak faydalı olacaktır. Emlak işlemleri ay boyu dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alıyor.

 

Terazi Burcu: Aile bireylerinizin sizden beklentileri olabileceğine dikkat edin ve anlayış gösterin. Temmuz ayı, yeni ittifaklar kurmak ve genel olarak arkadaş, aile ve eşlerle iyi vakit geçirmek için olumludur. İş arkadaşlarından ayın 2. yarısından itibaren kazancınız olacak. Ayın son haftasında eşinizle ve ailenizin yanında sorunlarınız olabilir. Dini/spritüel yerlere seyahat ayın ilk bölümünde fırsat olarak karşınıza çıkabilir ve çok fayda sağlayabilir. Ayın 2. bölümünde stres ve kaygı sizi rahatsız edecek ve bu sürerse kolaylıkla fizyolojik olarak ortaya çıkacak.

 

Akrep Burcu: Ayın ilk bölümünde, basit ego konularında ortaklarla/eş ile kavgalar ortaya çıkabilir.  Bunlar kontrolden çıkarsa aile yaşamında sorunlar yaratabilir. Ayın ikinci yarısı baba ve/veya baba figürleriyle ilgili sorunları gösteriyor. Bu aydan itibaren başlayan romantik aşk ilişkileri uzun ömürlü olabilir. Eş ile ilişkiler, ayın son haftasında daha iyi olacak. Yolculuklar ayın 1. bölümünde çok verimli olmaz, 2. yarıda daha verimli yolculuk/tatil planlaması yapılabilir. Ay boyunca kas ve eklemlere dikkat edin, kendinizi fiziken çok zorlamayın. Eşiniz için yüksek tansiyon ve sizin için güneş çarpması ihtimali bulunmaktadır. İşyerinde kendinizi son 2 aydır rahatsız hissediyorsanız bu ayda bu sıkıntılar devam edecek. Çevrenizdekilerle fikir ayrılıkları nedeniyle kolayca tartışmalara çekilebilirsiniz.

 

Yay Burcu:  Eşinizle ego sorunlarına girseniz de, sürekli iletişim, istikrar ve neşe getirmeye yardımcı olabilir. Eşinizle mülk edinme ve paylaşma konusunda anlaşmazlıklar yaşayabilirsiniz. Romantik zaman ayın son haftasında yaşanabilir. Ayrıca karşı cinsten yeni biriyle tanışabilirsiniz. Seyahatler bu ay genelinde yorucu olabilir ve halsizlik getirebilir. Farkında olun ve iyi planlayın. Ay boyunca ne yediğinize dikkat etmelisin. Ev yemekleri mide problemlerini uzak tutmanıza yardımcı olacaktır. Mide bu ay genelinde hassas noktanız. İş tarafında bu ay denge ön plana çıkacak, kontrol etmekte tamamen bırakmakta işe yaramayacak. Spekülatif girişimlerin başarılı olması mümkün gözükmüyor. Yeni projelere başlama da keza aynı şekilde. Mahkeme davalarını ve / veya anlaşmazlıkları çözmek için ilk yarıda gösterilecek çaba etkili olur.

 

Oğlak Burcu: Çevrenizdeki insanların yardım eğilimleri, sizden gelen ilgisiz bir tavırla bozulabilir. Aynı zamanda, Mars, ev ortamında sorunlara neden olabilir. Partner ile ilişkinin zor günlerde de güçlü olduğunun sınanacağı bir süreçtesiniz. Ayın ikinci yarısı birinci yarısından daha kötü. Ayın son haftası ilişkilere biraz ara verebilirsiniz. Sağlık açısından da sorunlar ortaya çıkabilir, özellikle ayın2. Yarısında kendinize çok dikkat edin. Alkol kullanımı bu süreçte sağlığa zarar verecek. İş hayatında uzlaşmayı deneyimliyorsunuz, ancak daha önce aldığınız kararlar nedeni ile hem partner hem iş ilişkilerinde çözülmesi gereken sorunlarla karşılaşıyorsunuz. Diplomatik yaklaşım ihtiyacınız olan tek şey. Bu ay taviz vermeniz gerekecek. Ayın son haftası işler daha iyi bir seviyeye gelecek.

 

Kova Burcu: Çocuklarınızın ilginize ihtiyacı olacak, onlara zaman ayırmanız gerekecek. Eşinizle iletişimde sorunlar gözüküyor. Bu sorunlar ayın 1. yarısı ile sınırlı kalırken, 2. yarısı ilişkiler açısından olumlu olacak. Araç kullanırken ve spor yaparken dikkatli olun. Ufak kazalar gündemde olabilir (Yaşanan dashaya göre kaza tipi ve şiddeti belli olur). Yaralanma sonrası enfeksiyon da sizi rahatsız edebilir. Ayın ilk kısmı çocuklarınız ve eşiniz için zor olacak. Midenizi yormamaya dikkat edin.  İş tarafında ise ayın 2. bölümü daha iyi olacak. Rakiplere karşı başarılı olabilirsiniz ama Mars’ın Yengeç burcundaki transiti cesaret ve girişim motivasyonunuzu düşürüyor. Bu, daha az risk almanızı ve temkinli olmanızı sağlıyor. Borç döngüsüne girmeyin. Sanat da dâhil olmak üzere yazma ve iletişimdeki genel beceri yükselebilir, bu konularda iyi ve farklı bir başlangıç şansı verecek size.

 

Balık Burcu: Temmuz ayının ilk yarısında yakınlarınız ve sevdiklerinizle sorunlar ve 2. yarıda çocuklar ve eş ile ilgili sorunlara yaşayabilirsiniz. Eşinizle keyifli zaman geçirmeyi arzuluyorsanız anlayışlı ve verici olmanız gerekiyor. Eğlence tarafında yaratıcı olabilirsiniz. Parti ve eğlence düzenleyebilirsiniz. Olaylara odaklanmak sorunları çözemeyecek, takılı kaldığınız sürece kaygı ve duygusal sorunlar devam edebilir. Ateş, vücut ağrısı ve benzeri hastalıklar sorunlara neden olabilir. Tembellik ve dengesiz eğilimler 2. yarıda sizi rahatsız edebilir. Bu ay iş ve para konusunda riske girmeyin. Sadece bildiğiniz konu ve alanlarda çalışın. Odak eksikliği, disiplin eksikliği nedeniyle yeni ve farklı alanlarda başarı zor gözüküyor. Gayrimenkul sorunları, ilk yarıda meydana gelebilirken, tarım ile uğraşanlar için fırsat olacak.

 

 

Tarih: 11 Temmuz 2019
İLETİŞİM BİLGİLERİ
Vedic Astroloji Okulu
İzmir ve İstanbul
05324515478
karma@karmikastroloji.com
SOSYAL MEDYA